pocket appPocket is een erg handig tooltje, vind ik zelf. Elke keer dat je een interessant artikel ergens online tegenkomt, maar geen tijd hebt om het direct te lezen, stuur je het gewoon even door naar Pocket. Ziezo! Je kunt gelijk weer verder met wat je eigenlijk zou moeten doen en je komt de artikelen later wel weer eens tegen als je eventjes de tijd hebt. Niet voor niets heette Pocket vroeger ‘Read It Later’. Het mes snijdt aan twee kanten want zo heb je ook altijd iets interessants te lezen als je onverhoopt ergens moet wachten. En is wachten ook ineens geen verloren tijd meer.

Overzicht van artikelen die ik nog wil lezen

Hieronder zie je als voorbeeld een momentopname van mijn Pocketaccount op de computer. In plaats van deze blokken kun je de bewaarde publicaties ook als een lijst bekijken. Je ziet dan wat meer tegelijk.

screenshot pocket app

Zelf starten met Pocket

Pocket kun je gebruiken op je smartphone, tablet en gewoon op je computer. Je vindt een overzicht van de beschikbare Pocket apps op de Pocket supportpagina. Er is een betaalde versie, maar met de gratis variant kun je prima vooruit.

Pocket in combinatie met Evernote

Je kunt de artikelen in Pocket ‘taggen’ zodat je gericht op onderwerp kunt zoeken. Nadat je een artikel hebt gelezen zijn er drie mogelijkheden die elkaar overigens niet uitsluiten.

  1. Verwijderen: Zo blijft het overzicht in Pocket schoon en beperkt tot wat je nog wil lezen.
  2. Delen: Via Buffer kun je een artikel direct delen met je Twitter, Facebook of LinkedIn netwerk.
  3. Archiveren door het artikel naar Evernote te sturen. Dit kun je via een speciaal e-mailadres voor je Evernote doen of via een IFTTT-regel. Het voert voor dit artikel te ver om dat nu uit te leggen, maar ga eerst maar eens aan de slag met Pocket als je interesse is gewekt.

Alternatieven voor Pocket

Er zijn soortgelijke apps die ook fungeren als een ‘nog te lezen’ lijst zoals Instapaper en Readability. Vaak wordt Evernote als alternatief voor Pocket genoemd, maar ik gebruik deze twee apps op een andere manier waarbij ze elkaar juist aanvullen. Evernote als digitaal archief en Pocket als mijn ‘nog te lezen’ lijst.

Wat is jouw favoriete manier om artikelen te lezen en gebruik je ook een ik-heb-nu-geen-tijd-maar-wil-het-wel-bewaren-en-later-lezen app?

Share This

Share this post with your friends!