most active usersMet de opkomst van social media stijgt ook het belang van het vinden van “influencers”, Twitteraars en bloggers met digitale invloed. Dit zijn de mensen met een groot netwerk waardoor een bericht snel viraal kan worden.

Maar niet alleen de grootte van hun netwerk is belangrijk want invloed is niet hetzelfde als populariteit. Concentreer je daarom niet op de traditionele BN-ers alleen, maar ga juist op zoek naar de mensen die anderen tot actie kunnen bewegen binnen het ‘topic’ waarover zij invloed hebben. Een soort “niche influencers”.

De traditionele influencers zijn gemakkelijk te vinden en iedereen zit al achter ze aan. Ze worden dan ook al vaak bestookt met verzoeken als “wil je dit promoten of dat”, maar juist als ze dat te vaak zouden gaan doen verliezen ze hun geloofwaardigheid. Niemand houdt immers van wandelende commercials. Het bereik mag dan nog wel groot zijn, de kans dat ze hun volgers tot actie bewegen wordt er kleiner mee.

Ga voor kwaliteit en niet kwantiteit. Zoek de niche influencers in plaats van de traditionele beroemdheden.

Alleen hoe vind je die? Hoe kom je erachter wie invloed heeft in jouw niche? Wie wil je gaan betrekken bij jouw product of dienst (of die van je klanten)?

De BuzzTalk applicatie biedt uitkomst. Binnen jouw niche wordt bijgehouden wie de actieve Twitteraars zijn en wat hun Klout Score is. De Klout Score is een getal dat iets zegt over de grootte van het bereik van de Twitteraar en hoeveel (digitale) invloed deze heeft (worden tweets geretweet, wat is de score van de mensen die hem of haar volgen, etc). Je kunt filteren en sorteren en direct vanuit de applicatie de juiste gebruikers gaan volgen.

Je formuleert eerst je zoekvraag in BuzzTalk zodat je relevante blogs, nieuwsberichten, forumposts en Tweets krijgt. Van de actieve Twitteraars (die Tweeten over het onderwerp van jouw zoekvraag) kun je de Klout distribution opvragen. Je kijkt dus alleen naar relevante Tweeps.

influencers klout distribution

Vervolgens kijk je naar de ‘most active users’ oftewel de binnen jouw niche meest actieve Twitteraars. Je kunt filteren en selecteren op Klout Score en direct hun laatste Tweets bekijken (die over jouw zoekvraag gaan).

most active twitter users

Zoek jij naar influencers en waar let je dan op? Laat het weten via de comments.

Bron:

The Fallacy of Influence dd – www.toprankblog.com 18 april 2012

How important is influence with online marketing? Most professionals would say influence is pretty important, especially when it comes to social media…

Tip:

Lees meer over de invloed van de consument en hoe je deze kunt inzetten om jouw merk te versterken in dit Forrester rapport “B2B Marketing Trends & Predictions for 2012” (te downloaden via Eloqua).

Dit artikel werd in 2012 gepubliceerd op ContentCuratie.nl.

Share This

Share this post with your friends!